Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Toplumlar da hafızalarıyla yaşar!

Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat vakfı işbirliği ile devam eden Osmanlı Türkçesi Kursları sertifika töreni yapıldı. Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizim için maziyle ati arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçiyor. Ecdadımızdan kalan yüzbinlerce yazılı kaynağın okunamaması hem medeniyet bağımızın zarar görmesine hem de Osmanlı Türkçesinin taşıdığı estetik zevkten mahrum kalmamıza neden olmaktaydı.

Osmanlı Türkçesinin okullarımızda seçmeli ders olarak okutulması, Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu ders olması ve hayat boyu öğrenme kapsamında bu kursların düzenlenmesi muazzam bir kültür mirasının korunması, geçmişle gelecek arasında sağlam bağlar kurulması açısından muazzam önem taşımaktadır.”

Törende Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli de, “Kökü mazide olan âtîyiz. Gideceği istikameti bilmeyen kaptana hiçbir rüzgar fayda vermez. Bu açıdan baktığımızda, Hayrat Vakfı ile yaptığımız bu iş çok önemliydi. Şu ana kadar 112 bin kişi sertifika aldı. Fakat ben biliyorum 150 bin kişi muhataptır. Türkiye çok zengin kaynaklar üzerinde oturuyor. Adeta büyük dedemizden kalmış hazine sandığı üzerinde oturan ancak o sandığı sadece koltuk gibi kullanabilen bir toplumuz. İşte bu protokol bu sandığın anahtarını bize sunuyor” ifadelerini kullandı.

Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Azası Sait Yavuz ise, milli ve manevi değerleri yaşatmak amacıyla hareket ettiklerini belirterek, vakfın Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde yaptığı hizmetlerden bahsetti.

Tarihin bıraktığı mirasın şuuruyla, yüzü geleceğe dönük ama sırtını asla maziye dönmeyen gençler yetiştirmek istediklerini dile getiren Yavuz, “Kökleri mazide gözü ufukta olan bir millet, medeniyet yürüyüşünde başarılı olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

VİDEOLAR:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.