Hayrat Vakfı’nın öncülük ettiği, Sudan Hartum Üniversitesi’nde, 09.06.2012 tarihinde açılışı yapılan “Risale-i Nur Işığında Kişisel Gelişim Kursu”nun kapanış programı 14.07.2012 Cumartesi günü 13:30 – 16:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Dekan Yardımcısı Doktor İsmet Bey, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Sayın Mülhime Hanım, birçok öğretim üyesi ve kıymetli misafirlerin katıldığı kapanış programında öğretim üyelerinden ve kursiyerlerden bazılarına kurs hakkında konuşma fırsatı verildi. Kursiyerler yaptıkları konuşmalarda; Risale-i Nur’un imani meselelerde aklı ikna edip kalbi tatmin ettiğini, Kur’ân-ı Kerim’in ayetlerini akıl gözüne gösterdiğini ve asrımızın manevi hastalıklarını temsil metodunu kullanarak tedavi ettiğini dile getirdiler.

Program akışı içerisinde Sudanlı Risale-i Nur Talebeleri “Bediüzzaman Hazretleri Rus esaretindeyken Rus ordusu kumandanı Nikola Nikolaviç ile arasında vuku bulan hayret engiz hadiseyi” tiyatro şeklinde canlandırdılar.

Büyük bir coşku ve sevinç içerisinde gerçekleşen kapanış programının sonunda kursiyer ve kursverenlere sertifikaları dağıtılıp hediyeleri takdim edildi.

Sudan Türk Talebe Birliği, Risale-i Nur Kursu’nun hayırlı bir şekilde neticelenmesi için maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Hayrat Vakfı’na teşekkürlerini sundu.

FOTOĞRAFLAR: