Hayrat Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Gene Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye genelindeki tüm Halk Eğitimi Merkezlerinde başlatılan Osmanlı Türkçesi Kurslarının birinci dönemi yaz aylarında tamamlandı. Bu çerçevede 15 Ekim 2012 tarihinde İstanbul Küçükçekmece ilçesinde kurslara katılan başarılı öğrencilere, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan bir törende sertifikaları verildi.

Hayrat Vakfı yetkililerinin yanında Küçükçekmece Kaymakamı Sayın Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Aziz Yeniay da törende hazır bulundu. Hayrat Vakfı Genel Yayın Koordinatörü Metin Uçar, Hayrat Vakfı adına Osmanlı Türkçesi’nin ehemmiyeti ve kursların genel durumu hakkında bir konuşma yaptı. Ardından kurslarda eğitim veren öğretmenlere İlçe Kaymakamı Orhan Öztürk tarafından hediyeleri verildi. Dereceye giren kursiyerlere hediye ve sertifikalarını veren Belediye Başkanı Aziz Yeniay, kültür faaliyetlerinin artarak devam ettiğini, Hayrat Vakfının yaptığı kültürel çalışmaların da takipçisi olduklarını söyledi. Hayrat Vakfı tanıtımının da yapıldığı törende ikinci dönemde açılacak kurslar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Başarılı öğrencilere sertifika ve hediyelerinin verilmesi ile birlikte tören sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: