Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde yeni bir Dernek faaliyete başladı.Şura Eğitim,Kültür,Çevre Yardımlaşma Dayanışma Gençlik ve Spor Derneği.

Atatürk Caddesi üzerinde faaliyetine başlayan Şura Derneğinin Çatı kuruluşu Hayrat Vakfı.

Daha çok Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca Eğitimi üzerinde duran Dernek son zamanlarda yaptığı bir proje ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Devlet Desteği aldı.

Türkiye Genelinde hazırlanan yüzlerce proje arasında kabul gören Şura Derneğinin projesinden Gençler ücretsiz olarak Derneğe üye yapılıyor ve kendilerine başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere Osmanlıca,İlmihal Bilgileri ve Dini Bilgiler bunun yanı sıra ise Matematik,Türkçe,Fen Bilimleri gibi derslerinde zayıf olanlara ders veriliyor.

Tamamı Gönüllü Eğitimcilerden oluşan Şura Derneğimizi ziyaret ettik.

Şura Eğitim Kültür,Çevre,Yardımlaşma,Dayanışma,Gençlik ve Spor Derneği Proje Koordinatörü Ahmet Doğru ile Derneğin faaliyet alanlarını konuştuk.

“Kur’an Öğretiminin Karşılığı olmaz”

Biz öncelikle Allah (cc)’ın rızasını gözeterek Kur’an öğretiyoruz diyen Şura Derneği Proje Koordinatörü Ahmet Doğru, Kur’an eğitimi bir karşılık beklenerek yapılmaz.Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen herkes derneğimize gelerek ücretsiz olarak eğitim alabilir dedi.Kur’an-ı Kerim öğretmeye çok önem veriyoruz.Dünyanın ikinci büyük Kur’an Basım evi Hayrat Vakfıdır.Dünyanın en büyük Kur’an Basım Evi Suudi Arabistan Kıralına aittir.İkincisi ise Türkiye’de Hayrat vakfıdır.Vakfımız Kur’an Eğitimine büyük önem vermektedir dedi.

“Osmanlıca Ecdadımızın dilidir,Önemsiyoruz”

Osmanlıca biliyorsunuz Ecdadımızın dilidir.Bir gecede unutturuldu diyen Doğru, Biz gençlerimize bu dili yeniden öğretiyoruz.Gençlerimizin manevi eğitim eksikliğini ve boşluğunu gidermek adına bu proje ile Kur’an-ı Kerim okumasını öğretmek ve bununla birlikte Osmanlı Türkçesi eğitimi Siyer-i Nebi (s.a.v) Fıkıh Bilgisi ve Tefsi gibi dersleri,okul derslerine takviye etütlerle ve değerler eğitimleriyle hafta sonları gençlere Şura Eğitim,Kültür,Çevre Yardımlaşma Dayanışma Gençlik ve Spor Derneğimizin belirlediği alanında uzman eğiticilerle dersler verilerek donanımlı bir hale getirmeye çalışıyoruz dedi.

► Video: