Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasındaki işbirliği Protokolü çerçevesinde yurt içinde olduğu gibi Almanya başta olmak üzere Belçika, Hollanda, İngiltere ve Avusturya’da açılan Osmanlı Türkçesi Kursları tüm hızıyla devam ederken, başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları veriliyor.

29 Kasım Pazar günü MEB adına Düsseldorf Başkonsos muavini Tülin İnce Hanım ve Eğitim Ataşeliği görevlisi Mü’min Sevin Bey ile Hayrat Vakfı adına Almanya Temsilcisinin katılımıyla Düsseldorf Üniversitesinde bir sertifika töreni  gerçekleştirildi.

Türk Akademisyenler Birliği’nin (Nitab) organize ettiği Sertifika Töreni Başkonsolos Muavini  Tülin İnce Hanım’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Tülin Hanım Osmanlı Türkçesi kurslarından duyduğu memnuniyeti ifade edip çoğu üniversite öğrencisi olan kursiyerleri tebrik ederek kurslara daima destek vereceklerini beyan etti.

Hayrat Vakfı adına Avrupa Kurs Koordinatörü Mehmet Köroğlu Osmanlı Türkçesinin tarihi gelişimi ve milli ve manevi değerlerimiz açısından Osmanlı Türkçesini öğrenmenin ehemmiyetini izah ederek başladığı konuşmasında, kursların Türkiyede ve Avrupa’da yoğun bir alaka ile devam ettiğini ifade etti. Beş ülkede kırk merkezde 2300’den fazla müracaat olduğunu, 102 sınıfta 1800 kursiyerin Osmanlı Türkçesini belirli seviyede öğrendiğini anlattı. Yurt dışındaki Kurslarda derslik temin ederek kurslarımıza katkı sağlayan başta Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) olmak üzere 14 ayrı sivil toplum kuruluşuna ve gönüllü olarak ders veren öğretmenlerin her birine teşekkür etti.

Kursiyerlerden Yakup Kalyoncu’nun Osmanlıca metinden okuduğu Veda Hutbesi katılımcıların bambaşka manevi bir hal yaşanmasına vesile oldu.

Hediyelerin takdimi ve sertifikaların dağıtılmasıyla tören tamamlandı.

Almanya'da Osmanlı Türkçesi Kursları
Almanya’da Osmanlı Türkçesi Kursları