Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan Osmanlıca kurslarının sertifika töreni Balıkesir Öğretmen Evi’nde yapıldı.

Osmanlıca sertifika programına Vali Ersin Yazıcı ve eşleri Hanımefendi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve eşleri Hanımefendi, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve eşleri Hanımefendi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve eşleri Hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve eşleri Hanımefendi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Müftü V. Ramazan Topcan, Hayrat Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Hüsrev Hakan Kanat, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

Program öncesinde Mehteran Ekibini gösterilerini sergiledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Erdek Piri Reis Camii İmamı Mehmet Aydın’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra ise selamla konuşmalarına geçildi.

Selamlama konuşmalarının ardından aralarında Sayın Valimizin eşi Hanife Yazıcı Hanımefendi, Garnizon Komutanımızın eşi Melek Yeliz Turan Hanımefendi, Ak Parti İl Başkanının eşi Tülay Demirarslan Hanımefendi, Balıkesir İl Emniyet Müdürümüzün eşi Gülbahar Zeybek Hanımefendi, Balıkesir İl Jandarma Komutanımızın eşi Aylin Kınay Hanımefendi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürümüzün eşi Nesrin Temeltaş Yıldız Hanımefendi, Balıkesir Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcımızın eşi Hatice Akbıyık Hanımefendi, Şehit Annesi Emine Bol Hanımefendinin de yüz yirmi kursiyerimize protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Protokol eşleri sertifikalarını eşlerinin elinden aldılar.