Bayburt’ta düzenlenen Kutlu Doğum ve Osmanlı Türkçesi Sertifika Programına katılan Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail ALTUN, Hz. Peygamber ve Vahdet konusunu anlattı.

Hayrat Vakfı Bayburt Temsilciliği tarafından düzenlenen program Şair Zihni Kültür Merkez’inde yapıldı. Programa İl Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Şerif BAYRAM, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr.Yusuf BİLEN, Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman ALGAN, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Nasrullah BİLGİN, Okul Müdürleri, Hayrat Vakfının Trabzon, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Hafız Lütfü TEPE Hoca Efendinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Hayrat Vakfı Bayburt Temsilcisi Sayın Mustafa Cüneyt SOLAKOĞLU günün anlam ve önemine yönelik bir açılış konuşması yaptı. Ardından Hayrat Vakfı’nın faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterisi izletildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. İsmail ALTUN, Peygamberimiz (asm)’in asr-ı saadette inşa etmiş olduğu vahdete bugün bizlerin ne kadar ihtiyacımız olduğunu vurguladı.

Programın sonunda Bayburt Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Şerif BAYRAM, İsmail ALTUN’a verdiği güzel bilgiler ve anlatımı için teşekkür ederek Osmanlıca Hayrat Vakfı Bayburt yazılı bakır saat hediye etti. Hayrat Vakfı İle Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan Osmanlı Türkçesi protokolü çerçevesinde Osmanlı Türkçesi kurslarına katılarak sertifika almaya hak kazanan 60 kursiyerimize kurs bitirme belgeleri protokol tarafından taktim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.