30 Eylül 2018 Pazar günü DİTİB Berlin Türk Şehitlik Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen programla Osmanlı Türkçesi 1. Kur Kursu’nu başarı ile tamamlamış olan 71 Kursiyer Sertifikalarını aldılar.

T.C. Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal YILDIZ, T.C. Berlin Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Fuat ÇANDIR ve Berlin Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Feyzullah BAHÇİ’nın katılımı ile gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Hayrat Vakfı Tanıtım Videosu sunumundan sonra söz alan Hayrat Vakfı Berlin Temsilcisi Burak ARSLAN, İçerisinde bulunulan Camii’nin kitabelerinden örneklerle Osmanlı Türkçesi’nin ehemmiyetini anlatarak kursun gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 15 yaşında Türkçe öğrendiğini belirten Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Feyzullah BAHÇİ, kültür ve dil ilişkisi konulu konuşmasını Hayrat Vakfı ile değişik ülkelerde beraber yapılan faaliyetleri anlatarak tamamladı.

Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Fuat ÇANDIR, Almanya’daki camilerin birer kültür merkezi gibi hizmet gördüğünü ve bu kurslarla bu işlevin daha güzel yerine getirildiğini belirterek, Osmanlı Türkçesi ile ilgili yaşamış olduğu bazı hatıraları paylaştı. “Die Grenzen meiner Sprachen bedeuten die Grenzen meiner Welt” (Dilimin sınırları dünyamın sınırlarını belirler) Ludwig Wittgenstein’den alınan bir cümle ile sözlerine başlayan Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal YILDIZ, dil bilimi açısından Osmanlı Türkçesi’nin ehemmiyetini anlatan konuşmasını, sivil toplum kuruluşlarının asli görevlerinin bu tür faaliyetler olduğunu belirterek gönüllü olarak bu amaca hizmet eden Hayrat Vakfı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra misafirlere Kur’an-ı Kerim hediye edilerek kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. Gelen talepler doğrultusunda açılacak olan yeni kursların duyuruları yapılarak toplu fotoğraf çekiminden sonra program sonlandırıldı.

1.Kur Osmanlı Türkçesi Kursu 6 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 14:30’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde;

2.Kur ise 7 Ekim 2018 Pazar günü saat 14:30’da DİTİB Berlin Türk Şehitlik Camii’nde başlamıştır.