Burdur Valisi Hasan Kürklü, Ensar Vakfı ve Hayrat Vakfı’nı ziyaret etti.

Burdur Valisi Hasan Kürklü ilk olarak Ensar Vakfı Burdur Şubesi Başkanı Mehmet Kaya’yı ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyelerinin de olduğu ziyarette Vali Kürklü, Ensar Vakfı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ensar Vakfı Burdur Şubesi Başkanı Mehmet Kaya, Vali Hasan Kürklü’ye ziyareti sonunda Kitap hediye etti.

Vali Kürklü daha sonra Hayrat Vakfı Burdur Şubesi’ni ziyaret etti. Vali Hasan Kürklü’yü Hayrat Vakfı Burdur Şubesi Başkanı Bahadır Akbaş ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Ziyaret sırasında Vali Hasan Kürklü’ye vakfın faaliyetleri ile ilgili bilgiler verildi. Hayrat Vakfı Burdur Şubesi Başkanı Bahadır Akbaş, şube olarak 25 öğrenciye yatılı olarak burs verdiklerini ve bu öğrencilere maddi ve manevi programlarını takip ettiklerini bildirdi. Isparta ili sınırları içerisinde Hayrat Vakfı’na ait olan Hayrat Neşriyat Matbaa Tesisi hizmeti hakkında da bilgi veren Akbaş, tesisin 14 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirtti. Akbaş, Vali Hasan Kürklü’ye Osmanlıca ve Latin harfleri mukayeseli Mehtubat 1 kitabı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Vali Kürklü, vakıf ziyaretlerinin ardından İstanbul feshane’de yapılan Burdur Tanıtım Günleri organizasyonunda Burdur Valiliği standında sergilenen Sagolassos Antoninler Çeşmesi minyatürünün tadilatını yapan Ressam Abdullah Korkut’un atölyesini ziyaret etti. Vali Kürklü, Abdullah Korkut’tan Burdur’u anımsatacak Teke, efe, antik kentlerin minyatürleri ile ilgili anahtarlık, kalemlik ve biblolar gibi çalışma yapmalarını istedi.

Abdullah Korkut ise Vali Hasan Kürklü’ye ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, Osmanlı Tuğrası hediye etti.