TÜİK’in yaptırdığı Türkiye’de Dini Hayat Araştırması, vatandaşların çoğunun dini bilgilerini yaz Kur’an kurslarında edindiğini ortaya çıkardı. Hayrat Vakfı da üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparak kurslarına gelen öğrencilerin sayısını daha da arttırmayı hedeflemekte.

Öğrencilerimizin tatil haklarını keserek kursa geldiğini unutmayalım. Hal böyle olunca ailelerin çocuklarının sağlıklı bir dini eğitim alabilmesi için yaz tatili sürelerinden biraz fedakarlık etmelerini gerekiyor.

Burdur Merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayrat Vakfı Burdur Temsilciliği, Burdur Merkez M.A.E. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Burdur İrfan Eğitim Araştırma  Yardımlaşama  Derneği (BİRDER) arasında imzalanan  protokol çerçevesinde 15 Haziran-10 Temmuz arasında Yaz Kur’an Kursları açılmıştır. Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katıldığı ve günde 5 saat eğitim verilen kurslarda, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere yer verilmektedir.

Hayrat Vakfı Burdur Temsilcisi Bahadır AKBAŞ:

“’Bu yıl kurslarına kız-erkek 150 kayıt aldıklarını bu öğrencilerin 125 tanesinin devam ettiğini devam mecburiyeti olmayan bu kursların bu oranı kendilerini Hayrat Vakfı olarak sevindirdiğini, öncelikle, yaptıkları işi, bir hizmet ve Allah rızası için ibadet niyetiyle yaptıklarını, birçok çocuğumuzun, belki de ilk defa kursa gelmekte Kur’an-ı Kerimle tanıştığını , “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz.” ilkelesiyle gençlerimizi güzel ahlaklı, dindar, ülkesini milletini seven gençler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını, tabi her anne babanın da gayesi bu olduğunu geleceğimize ailelerimizle birlikte yön vererek çocuklarımızı topluma, milletimize yararlı ve temiz ahlaklı insanlar olarak yetiştirmesi konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştıklarını ‘’söyledi.

Ayrıca “Geçen seneye göre bu senede kurslarında Yaş sınırının kalkmasıyla güzel bir artış olduğunu, Ramazan ayında hem Kur’an’lı hem oruçlu olarak “Bu manevi ayda çocuklarımızın Kur’an’la olan barışıklığını devam ettirerek, Çocuklarımız okulda yoruldu demememiz gerektiğini” söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür etti.