Çankırı’da Hayrat Vakfı ve KYK İl Müdürlüğü işbirliği ile öğrenciler ve halkın da katılımıyla Mevlid Kandili programı icra edildi. Bahçelievler camiinde gerçekleştirilen Kandil Programına KYK İl Müdürü Sadık Ak da katıldı. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen Hayrat Vakfı yetkililerine teşekkür eden Sadık Ak, programdan memnuniyetini ifade etti.

Kuran-ı Kerim hatmi başlayan program ilahiler, mevlidi şerif , sohbet ve dualarla devam etti. Mevcut Kyk ve Hayrat Vakfı arasındaki protokol vesilesiyle yapılan bu tarz manevi içerikli proğramlar KYK yurtlarında kalan gençlerin milli ve manevi değerlerinin muhafazasındaki önemine dikkat çekildi.

Çankırı Hayrat Vakfı halihazırda üç KYK yurdunda açılan Osmanlıca kurslarıyla faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca her perşembe günü yine aynı yurtlarda üniversite öğrencileri ile Değerler Eğitimi Sohbetleri icra ediliyor.