Hayrat Vakfı Elazığ Temsilciliği tarafından “Tatil Manevi Değerlerle Değerlensin” yaz etkinlikleri Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde 3 Ağustos Perşembe günü saat 12.00’de düzenlenen sertifika ve ödül merasimi ile nihayetlendi.

Dört haftalık süreçte 300 öğrencinin İnsani ve İslami Değerler Eğitimi konularında eğitim aldığı, Kur’an-ı Kerim öğrenme, anlama ve yorumlama etkinlikleri yapıldı. Ayrıca Osmanlı Türkçesi okuma çalışmaları uygulandı.

Yaz kursunun talebelerinden Zeynep Karabulut’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin sembolü olan İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda selamlama konuşmasını yapan Hayrat Vakfı Elazığ Bölge Temsilcisi Dr. Mirza Ayhan İnak,

“Çocuklarımızı ayrıca tebrik edelim. Çünkü onlar bu yaptığımız tatil programının öznesiydiler. Memleketimizde çocuklar genelde nesnedir. Halbuki Efendimiz (asm) zamanında çocuklar özneydi. Peygamber Efendimiz (asm) onları dinler, samimiyetle onların yanında olur, onların dertlerine kulak verir, onları dinlermiş gibi yapmaz; gerçekten dinlerdi. Bakınız çocuklarımız geleceğin kahramanları olacaksa onların şahsiyetli bir özelliğe sahip özne konumunda olmaları lazım. Bu tür çalışmalarla onların milli ve manevi değerlere karşı güzel duygular biriktirmeleri hedeflenmiştir.  Böyle etkinlikler olumlu gelişim ortamları oluşturur ve yavrularımızın kalplerine iyilik ve güzelliğin tohumları atılır.” diye ifade etti.

Yaz kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “15 Temmuz Piyesi”, “Osmanlıca Metin Okuma” ve “Bilgi Yarışması”nın ardından Kur’an-ı Kerim’i hatmeden ve bilgi yarışmasını kazanan çocuklara ödülleri verildi.

Program çocukların aldıkları Başarı Belgeleri ve ödüllerle sahnede toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ve kapanış duası ile son buldu.