İHA – Adıyaman Gölbaşı ilçesinde Hayrat Vakfı Bünyesinde Gölbaşı Altın Başak eğitim ve Kültür Derneği ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan yaz okulları kursları büyük ilgi görüyor.
Kursların ücretsiz olduğunu ve Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenlere Kur’an-ı Kerim okumasının öğretildiğini, tecvid ve Osmanlı Türkçesi okumasını öğretiliyor.

Hayrat Vakfı Gölbaşı İlçesi Kurs Koordinatörü Abdullah Çaktı,

“Ayrıca ilmihal, adap, Hz. Peygamberimizin hayatı, iman ve ahlak derslerimiz var. Derslerimizi 20’şer kişilik sınıflarda çocukları ve gençleri fazla sıkmadan hafta içi her gün 13:00 ile 17:00 saatleri arasında Yunus Emre Anadolu Lisesi’nde yapıyoruz. Verdiğimiz bu eğitimlerin yanında öğrencilerimizle piknik ve yüzme gibi çeşitli sosyal etkinlikler de yapıyoruz. Yaklaşık 200 öğrencimiz kurslarımıza başvuru yapmıştır, hala kurslarımıza kayıtlar devam etmektedir, ilgilerinden dolayı velilerimize ve çocuklarımıza teşekkür ederiz. Bizlere her zaman destek veren Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Şeyh Özdemir’e, bizlere yüzme konusunda yardımcı olan Balkan Oteli yetkililerine, Halk Eğitim Müdürümüz Yusuf Uçar’a, Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Akbulut’a ve tüm personeline teşekkür ederiz ” diye konuştu.

Bu kursların, çocukların ve gençlerin manevi ve tarihi değerlerini geliştirmelerine önemli katkılar sağlayacağını belirten Çaktı,

“Geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin milli, manevi ve tarihi değerlere olan bağlılıklarını pekiştirecek olan bu kurslara tüm çocukları ve gençleri bekliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çağımızda kötü alışkanlıklar ve manevi buhranlar içerisinde bulunduğu bir gerçektir. Bu durumda hepimize ciddi vazifeler düşmektedir. İnşallah bu çalışmaları daha da artırarak çocuklarımıza sevdirerek, eğlendirerek Kur’anımızı, Peygamberimizi sevdirmeliyiz. Türkiye’mizde zararlı alışkanlıkların 10 yaşına düştüğü gibi haberlerin değil de hafızlık yaşının 10 yaşına düştüğü bir ülke için hep beraber gayret etmeli ve çalışmalıyız” dedi.