Hayrat Vakfı Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği, Avrupa’dan davet ettiği üniversiteli bir grup öğrenci ile iki haftalık bir eğitim programı icra etti. 1 Mart’ta başlayan program 16 Mart’ta sona erdi.

İlk bölümü Isparta’da icra edilen programda, katılımcı misafir ekip ile, “Ahir Zamanda Genç Olmak”, “Risale-i Nur’dan Yetişme Usulleri”, “İslam Dünyası Bizden Ne Bekler?” gibi muhtelif başlıklar altında mütalaa ve müzakereler yapıldı. Başta Tevafuklu Kur’an-ı Kerim Matbaası olmak üzere, Barla, Eğirdir, Kuleönü gibi Risale-i Nur’un tarihçesinde önem arz eden mekanlar ziyaret edildi.

Programın ikinci kısmında İstanbul vardı. İlk olarak, Hayrat Vakfı’nın Küçükçekmece’deki İlmi Araştırmalar Merkezi’ne gelen ekip, burada yoğun bir Risale-i Nur okuması ve Osmanlıca geliştirme çalışması yaptı. Daha sonra İSAM’da (İslam Araştırmaları Merkezi) bir kısım tedkikler oldu. “Avrupa’da Müslüman Olmak”, “Gençlik”, “Tevhid” ve “Kader” gibi konular mütalaa ve müzakere edildi. Son olarak, İstanbul’un tarihi ve manevi mekanları ziyaret edildi.

Eğitim seyahatinden çok istifade edip memnun kaldığını ifade eden ekip, Hayrat  Vakfına ve Vakıf bünyesinde hizmet veren Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’ne gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini arz ederek, yaz tatilinde yine böyle bir eğitim seyahatine katılmak arzusuyla Almanya’ya geri döndü.