Hayrât Vakfı Antalya İl Temsilcisi Süreyya Saltık, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Hayrât Vakfı Antalya İl Temsilcisi Süreyya Saltık, “Milli ve manevi değerlerimizi yayma, yaşatma ve imar etme gayesiyle hareket eden Hayrât Vakfı, yerel ve uluslararası alanda kuruluş amacı doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir.Vakıf, asıl faaliyet alanı olan ‘İman ve Kur’ân hizmeti’eksenli eğitim çalışmalarıdır” dedi.

Hayrât Vakfı hakkında bilgiler veren Hayrât Vakfı Antalya İl Temsilcisi Süreyya Saltık,

“Vakfımız, 1974 yılında, Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin vekili Ahmet Husrev Altınbaşak tarafından İstanbul Küçükçekmece’de kuruldu yanı sıra, sosyal dayanışma ve birlik şuuru çerçevesinde, Türkiye genelinde bir sivil toplum çatı kuruluşu olan ‘Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın kurucularından olup, halen bu vakfın Mütevelli Heyeti, Yönetim ve İcra Kurulları üyesidir” dedi.

“ÖNCELİK İMAN VE KUR’AN HİZMETİ”

Vakfın, İslam dünyasındaki dayanışmayı, birlik ve beraberliği hedeflediğini vurgulayan Hayrât Vakfı Antalya İl Temsilcisi Süreyya Saltık, “Benzer şekilde uluslararası bir çatı kuruluş olan ve İslam dünyasındaki dayanışmayı, birlik ve beraberliği hedefleyen ‘İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin de kurucu üyesi ve Türkiye temsilcisidir. Bunun yanında da muhtelif ülkelerden alimlerin katıldığı toplamda altı kez İttihad-ı İslam Sempozyumları gerçekleştirilmiştir. Vakıf olarak, ayrıca bünyesindeki farklı heyetler marifeti ile ‘Diyanet Raporu’, ‘Doğu Raporu’ gibi önemli toplumsal meseleler ve çözüm yolları hakkında görüş ve kanaatlerini zaman zaman kamuoyu ile paylaşmaktayız” diye konuştu.

“PROTOKOL DAHİLİNDE MANEVİ EĞİTİMLER VERİLİYOR”

İsteyenlere Osmanlı Türkçesi ile Kur’an ve Tecvitli Okuma Kursları düzenleyerek ücretsiz olarak eğitim verdiklerini ifade eden Saltık, “Vakfımız aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında Halk Eğitim Merkezlerinde ‘Osmanlı Türkçesi’ ve ‘Kur’an ve Tecvitli Okuma Kursları’ düzenleyerek tüm halkımıza ücretsiz olarak eğitim vermektedir. Hizmet İçi Eğitim çerçevesinde de milli eğitim personellerine özel olarak Osmanlıca kursları düzenlenmektedir.Ayrıca TÜRGEV, TUGVA, GSB, KYK ve Bilim Sanat Merkezleri gibi kurumlarla da protokol dahilinde manevi eğitimler verilmektedir” şeklinde konuştu.

“YARDIM KAMPANYALARINA DUYARLI OLMALIYIZ”

Vakfımız eğitime destek amaçlı Osmanlıca, İrfan Mektebi, çocuklar için Şirin Kalem ve Ertuğrul isimli aylık dergiler de yayınlamaktadır. Ağaç yaşken eğilir kaidesince 3-6 yaş arası çucuklarımızı eğitmek için de kreş hizmeti sunmaktadır. Bunun da Antalya ayağında Elmas Kalpler Yetenek Geliştirme Merkezi bulunmaktadır. Bu eğitimde yaşlarına uygun olarak fenni ilimler ile beraber manevi programlar da yapılmaktadır. Hayrat Vakfının yan kuruluşu olan Hayrat İnsani Yardım Derneği de yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaktadır. Özellikle yardım organizasyonlarında daha duyarlı olmaya çalışıyoruz. Afrika ülkeleri genelinde bir buçuk milyon kuran kampanyası, Yetim kampanyası, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası gibi faaliyetlerin de çalışmalarımız oldu” diye konuştu.