Hartum Üniversitesinde yıllardan beri süregelen kültür haftası programı 22 Şubat 2015 pazar günü başladı.

Hayrat Vakfı bu programa Türkiye’yi temsilen 2008 yılından beri iştirak etmektedir. Programa Çin, Rusya, Fransa, Rusya gibi devletler de katılarak kendi kültürlerini sergilemektedirler. Aynı zamanda Sudan’ın farklı kabilelerin kültürlerini yansıtan ve fakülte ve bölümlerin de standı bulunmaktadır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çadırımız ilgi odağıydı. Çadırımızda;
Tarihi camiler
Turistik mekânlar
Türk Mutfağı
Mukaddes emanetler
Türk düşünürler.
Milli sporcular
Osmanlı padişahılar
Risale-i nurlar
Tevafuklu Kur’an vb. pek çok figürler ve tanıtım köşeleri bulunmaktadır.

Akademisyenlerden ve öğrencilerden pek çok ziyaretçimiz olmakla birlikte, özellikle Risale-i Nurlar dikkatlerini çekiyor. Fuar müddetince standımızda Türkiye hakkında bilgilendirmelerle birlikte Risale-i Nurların tanıtımı yapılıyor. Ayrıca çadırın önünde çiğ köfte yoğurup misafirlerimize ikram ediyoruz.

Etkinliğin üçüncü günü Büyükelçimiz Sayın Cemalettin Aydın Bey teşrif ettiler. Büyükelçimiz, Hayrat Vakfı Sudan temsilcisi İsmail Kaya ve Hayrat Vakfı öğrencilerine teşekkür etti. Hayrat Vakfının çalışmaları hakkında bilgi alan Cemalettin Bey, öğrencilerin hazırladığı çiğ köfte ziyafetine katılarak onlarla vakit geçirmesi gurbetteki öğrencileri şevklendirdi. Öğrenciler, bu jestinden dolayı kendisine teşekkür etti.