2018 Temmuz ayında hafızlık eğitimine başlayan Sudanlı 12 bayan öğrenci, hâfızlıklarını tamamlayarak icazetlerini aldılar. Mezuniyet töreni 23 Mayıs Perşembe gecesi yapıldı.

Türkiye usulüyle hafızlıklarını yapan öğrenciler vakfımızın hocaları tarafından geliştirilen teknikler ile 3 ay 10 gün ile 9 ay arasındaki farklı zamanlarda kısa sürede hafızlıklarını bitirmiş oldular. Bu sürede hafızlardan 2 tanesi tek celsede Kur’an’ı baştan sona yanlışsız dinletti.

Türkiye Cumhuriyeti Sudan Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Bülent Dadaş beyefendinin yaptığı imtihanı yüksek puanlarla kazandılar.

Mezuniyet törenine temsilci gönderen Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçisi Sayın İrfan Neziroğlu beyefendi de özel ilgi gösterdi ve hafızlara hediye gönderdi. Büyükelçilik adına Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Dadaş bey bir konuşma gerçekleştirdi.

Mezunuyet törenine mezun olan hafızların aileleri ile yeni hafızlığa başlayan hafız adayları ve aileleri de iştirak etti. Anne ve babaları temsilen konuşma yapan veliler duygu yüklü cümlelerle hem çocuklarına, hem vakfımıza, hem de hafızlık hocalarına teşekkür ettiler.

Tören esnasında hafızlar sahnede Kur’ân’ı öperek ele elden dolaştırdıktan sonra kursumuzun yeni hafız adaylarına emanet ettiler.

Hayrat Vakfı adına bir konuşma yapan İsmail Kaya, hâfızları Kur’an’ın lafzını ezberlemekle beraber Kur’an’ın manasını hayatımızda tatbik etmenin ehemmiyetinden bahsetti. Kaya: “Allah, Rahman ve Rahim’dir. Peygamberimiz rahmet peygamberidir. Dinimiz kolaylık dinidir. Siz Hafize kardeşlerimiz şefkat kahramanlarısınız. Öyle güzel yaşayın ki sizi görenler Kur’an’a aşık olsun. Peygamberimizi sevsin sünnetine yapışsın. Sizi görenler sizin yaşantınızda İslam’ın rahmet dini olduğunu bilsin” dedi. Ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende hafızlara Din Hizmetleri Müşavirliği ve kursumuz tarafından diplomaları verildi ve hatıra plaketleri takdim edildi