Kars’ta faaliyet gösteren Rehber Kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği, eğitime, ahlaki değerlere, kültürümüze ve topluma değer katan programlara imza atmaya devam ediyor.

Gençlik Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen  ‘İstiklal İçin Değer’ projesi kapsamında bugün halk eğitim merkezi çok amaçlı salonunda saat 14.00 programın üçüncüsü olan Sevgi ve Hoşgörü programı icra edildi.

İlimizdeki ortaokul ve ortaöğretim kurumlarından yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı konferans girişinde öğrencilere program sonunda yapılacak hediye çekilişi için şans kuponları verildi.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferans, Başbakanlık TOKİ İmamı İbrahim Karadeniz Hocanın Kuran tilavetiyle açıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Bayrambey Sevgi ve Sorumluluk üzerine yaptığı anlamlı konuşmasında: ‘Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitim-öğretim döneminde yaptığımız en önemli faaliyetlerden birisi bu proje kapsamındaki okullarımızda yapılan değerler eğitimi yarışmaları ve konferanslarıdır. Proje ve programlarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Dedi.

Mehmet Emin Bayrambey’ in Konuşma sonrası katılımcılara sevgi üzerine on dakikalık bir sine vizyon gösterimi sunuldu. Rehber Kalemler Derneği Yönetim Üyesi ve Kafkas Haber Ajansı Yazarı (Muhammed Şamil Kafkasyalı) Muammer Kakça’nın hazırladığı sevgi ve hoşgörü sunumu öğrenciler ile paylaşımlı ve katılımlı bir şekilde icra edildi.

Programın müdavimleri olan Mihralibey Ortaokulunda okuyan minik iki öğrenci tarafından okunan sevgi ve hoşgörü konulu şiirler katılımcılar arasında büyük takdir topladı. Hayrat Vakfı Kars İl Temsilcisi Eğitimci Yazar Hüsnü Çelik’in etkili ‘Sevgi ve Hoşgörü sunumundan sonra İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında Nisan ayı içinde okullarda yapılan Sevgi ve Hoşgörü kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren lise öğrencilerine ödülleri verildi.

Yarışma birincisi Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Lafçı’ya tablet ödülünü Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Bayrambey, yarışma ikincisi Fen Lisesi öğrencisi Yeşil Aysabar ödülünü Rehber Kalemler Derneği Başkanı Metin Sarar, yarışma üçüncüsü olan Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencisi Cenk Kemer’ e ise ödülü Hayrat Vakfı Kars Temsilcisi Eğitimci yazar Hüsnü Çelik tarafından verildi.

Toplu ödül töreni fotoğraflarının çekiminden sonra ‘Sevgi ve Hoşgörü’ Kompozisyon yarışması birincisi Elif Lafçı kendisine ödül kazandıran kompozisyonunu katılımcılara okuyarak onlarında takdirini ve alkışların aldı.

Yoğun bir katılımın gözlendiği ve öğrencilerin salona sığmadığı programda katılımcılara girişte dağıtılan şans numaralarının çekilişi yapılarak kazanan numaralara program çıkışında çeşitli hediyeler verilmekle beraber bütün katılımcılara çıkışta yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

İstikbal İçin Değer Projesi koordinatörü ve program sunumunu icra eden Şener Soylu programın hazırlanmasında emeği geçen Program Koordinatörü Müjdat Çiftçi’ye, teknik masa görevlisi Bilal Lüy ‘e,Hayrat Vakfı Kars Yurt Müdürü Emin Doğar’a ve salonda görev alan Hayrat Ensar Yurdu gönüllü çalışanlarına teşekkür ederek, bir sonraki programda buluşma temennileriyle programı bitirdi.