Hayrat Vakfı Kocaeli Temsilciliği tarafından başlatılan Osmanlıca kurslarında başarılı olan 380 kursiyere sertifikaları verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan Osmanlıca Kursları protokolü çerçevesinde Kocaeli’nde Osmanlıca Kursu gören 380 kursiyer için sertifika töreni yapıldı.

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mürsel Durmaz, Kocaeli Hayrat Vakfı Temsilcisi Abdullah Ateş ile çok sayıda davetli, kursiyer ve aileleri katıldı.

İbrahim Özer’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Kocaeli Hayrat Vakfı Temsilcisi Abdullah Ateş kurslar hakkında bilgi verdi. Ateş,

“1974 yılında kurulan Vakfımız; bu sene 41.yılını idrak ediyor. Bu zaman zarfında sayısız hayırlı hizmetlere imza atan Vakfımızın kuruluş gayesi; milli ve manevi değerlerimize hizmet etmek, geçmişe yabancı olmayan ecdadıyla barışık bir nesil yetiştirmektir. Geçtiğimiz sene Osmanlıca liselerde seçmeli ders oldu ve böylelikle bizlere bir hayırlı hizmet kapısı daha açılmış oldu. Yaklaşık 3 aydır tatlı bir yorgunluk içinde devam eden hizmet içi eğitim kurslarıyla şu an Kocaeli’nde 640 öğretmenimiz Osmanlı Türkçesi dersi hocası olarak 1. Kuru tamamlamış oldular. Yani biz bu hizmeti bu zamana kadar Kocaeli’de 40 öğretmenimizle yapıyorduk. Bundan sonra 40+640 öğretmenimizle yapacağız inşallah.”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik de konuşmalarında:

“Hayrat Vakfı ile beraber Milli Eğitim Bakanlığımız ve bizler çok geç kalınmış Osmanlıca’nın yaşatılması, yaygınlaştırılması ve geçmişten gelenleri yeni nesillere aktarılması konusunda önemli bir çalışma yapıyoruz. İnşallah alınan karalar doğrultusunda Osmanlıca seçmeli ders olarak okutulmaya başlar. Bu törenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Miniklerin oluşturduğu muhteşem mehteran gösterisi ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Mürsel Durmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Cansız tarafından sertifikaları verildi.

Kursları veren Osmanlıca Öğretmenlerine de plaket verildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.