Londra’da Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar sahiplerini bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında 2012 yılının Nisan ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde tüm Türkiye’de Osmanlı Türkçesi okuma kursları açılmaya başlandı. Türkiye’nin her yerinde açılan bu kurslar tamamen ücretsiz olarak halkımıza hizmet verdi.

İngiltere’deki Osmanlı Türkçesi kursları, 28 Ekim 2018 Pazar günü, Londra Diyanet Vakfı binasında başladı. Kurslara önkayıt bu adresten yapılabiliyor: http://www.osmanlicaegitim.com/avrupa-on-kayit/

AVRUPA’DA OSMANLI TÜRKÇESİ

Avrupa’da da düzenlenmeye başlanan kurslarda, kültürel ve tarihsel mirasımızın önemli bir parçası olan Osmanlı Türkçesi ücretsiz olarak öğretiliyor. Geçen senelerde Avrupa’da pek çok şehirde ve Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde ücretsiz kurslar düzenlendi. Binlerce vatandaşımızın çok merak ettikleri Osmanlı Türkçesi’ni öğrendikleri kurslar İngiltere’de tekrar başladı.

15 DAKİKADA OSMANLICA

Kurslara katılanlardan Kur’an elifbasını bilenler, Osmanlıca’nın dört temel kaidesini 15 dakika içinde öğrenebiliyorlar. Sanıldığının aksine, çalışıldığı takdirde öğrenilmesi çok kolay olan Osmanlı Türkçesi artık Londra’da ve ücretsiz olarak sizleri bekliyor. Toplumun her tabakasından her yaştaki insana açık olan kurslara yoğun talep dikkat çekiyor.

KURSTA NELER ÖĞRETİLİYOR?

Osmanlı Türkçesi’ne giriş kurundan başlayarak dört kur olarak sürecek olan kurslar herkese açık ve ücretsiz olacak. Osmanlı Türkçesi’ne giriş ve kolay okuma metinleri, diğer kurlarda Türkçe imla kuralları, Arapça ve Farsça kaideler ile son kurda da ileri düzey okuma alıştırmaları ve kitabe okumaları yapılacak. Her kur yaklaşık bir ay sürecek ve kur sonunda sınavları kazananlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

KAYITLAR BAŞLADI: OsmanlicaEgitim.Com

Birinci kurda, alfabe, okutucular, temel kurallar ve kolay okuma metin alıştırmaları dersleri veriliyor.

İkinci kurda, okuma ilerletme ve Osmanlı Türkçesi imla kaideleri detaylı olarak öğretiliyor.
Üçüncü kurda, Osmanlı Türkçesi’nde bulunan ve dilimize girmiş Arapça ve Farsça kelimelerin okunuşları, yazılışları ve bu kelimelerin nereden geldikleri ile beraber temel kaideleri çalışılır.

Dördüncü kurda ise, temel okuma kaidelerini, Arapça ve Farsça kelimeleri ve kaideleri iyi öğrendikten sonra artık ileri düzey metin okumalarına başlama kurudur. Bu kurda kendisini iyi yetiştiren bir katılımcı pek çok edebi metni, arşiv belgelerini, kitabeleri, mezar taşını ve Osmanlıca yazılmış evrakları okuyabilir hale gelmeyi hedefleyecektir.

YENİ DÖNEM YENİ HEYECAN: 28 EKIM PAZAR LONDRA DİYANET VAKFI’NDA

2014 senesinden beri Hayrat Vakfı usta öğreticileri tarafından devam ettirilen Osmanlı Türkçesi kursları bu dönemde de yeni bir heyecanla başlıyor. Bu heyecana hisseden, ecdadının dilini ve kültür mirasını keşfetmek isteyen herkes bu kurslara katılabilir. 28 Ekim Pazar günü başlayan kurslar, Londra Diyanet Vakfı camisinde icra ediliyor. Kurslara bütün vatandaşlarımız ücretsiz olarak katılabilecektir. Sadece yapılması gereken formu doldurmak ve dersleri düzenli takip etmek.