Malezya İslami Bilimler Üniversitesi 2 Ocak 2017 tarihinde ‘‘Risale-i Nur ve Alemlere Rahmet Resulullah (ASM)’’ isimli bir panele ev sahipliği yaptı.

Üniversite bünyesindeki İslam Merkezi’nin organize ettiği, Bediüzzaman ve Risale-i Nur Düşünce Derneği ile Inqaz Seyahat Şirketi’nin katkılarıyla tertiplenen program Ekonomi ve Muamelat Fakültesi seminer salonunda icra edildi.

Akademik personel ve üniversite öğrencilerinin davet edildiği panele yoğun bir ilgi vardı. Hayrat Vakfı’nı temsil eden konuşmacıların da yer aldığı panel sabah 9.30’da Kuran tialaveti ile başladı. Açılış konuşmasını İslam Merkezi adına Dr. Noornajihan Binti Jaafar yaptı. Açılış konuşmasını müteakiben Risale-i Nur’a vukufiyeti olan 5 panelist sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların bitişiyle birlikte ilahi grubu sahne aldı. Birbirinden güzel salavat ve kasideler okundu. Peygamber (ASM) sevgisinin, sünnetin ehemmiyetinin, nübüvvet delillerinin işlendiği panel 15.30’da sona erdi. Katılımcılar fotoğraf çekimi ve hediye takdiminin akabinde salondan ayrıldı.