Hayrat Vakfı ve Malezya Perak Eyaleti Din İşleri Bakanlığı, Malezya’nın Perak eyaletinde “Bediüzzaman Said Nursi Eğitim Sistemi ve Hayrat Vakfı Modeli ” konulu bir sempozyum tertipledi.

Perak eyaletinde geleneksel hale getirilen Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur haftası kapsamında icra edilen sempozyuma, Eyalet Başkan Dr. Zambry Bin Abdul Kadir, Perak Din İşleri Bakanı, Perak Din İşleri yüksek kurulu başkanı ile birlikte birçok STK temsilcisi, akademisyen, yönetici ve öğrenciler iştirak etti.

Sempozyuma konuşmacı olarak Türkiye’den iki ve Malezya dan bir kişi katıldı. Perak eyaleti din isleri bakanin acilis konusmasiyla baslayan sempozyumda, Hayrat Vakfı Ankara temsilcisi Said YAVUZ, “Türk milletinin akidesinin kurtarilmasinda Risale-i Nur’un rolü”,
Hayrat Vakfı kahramanmaraş temsilcisi Feridun IŞIKLI, “Risale-i Nur’un eğitim sisteminde Hayrat Vakfı”, Malezya Wadah yönetim kurulu başkanı Ahmed Azam Abdurrahman, “Türkiye’de islami hayat ve Risale-i Nur” konulu tebliglerini sundular.

Halkın da yoğun ilgi gösterdiği konferansin katılımcılarına Hayrat Vakfı tercüme heyeti tarafından tercüme edilmiş Malayca Risale-i Nur’lar hediye edildi.

Bediuzzaman ve Risale-i Nur haftası Geçtiğimiz yıl Perak eyaleti Din işleri Başkanlığı tarafından ilk defa ilan edilmiş ve düzenlenen programlarda Bediuzzaman Said Nursi Hazretleri ve Risale-i Nur hizmetinin tarihçesi konu edilmişti. Bu yılki etkinlikler ise geçen yılın devamı şeklinde olup Bediuzzaman hazretletinin eğitim sistemi, Risale-i Nur’un terbiye metodu ve Hayrat vakfı modeli Malezya halkına sunulmuş oldu.

Ayrıca Bediüzzaman ve Risale-i Nur haftası münasebetiyle bir çok eğitim merkezinde, çeşitli cami ve mescitlerde halka yönelik Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur hakkında konferanslar yapıldı.