Hayrat Vakfı Malezya temsilciliği tarafından, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde Ramazan ayı boyunca devam edecek Risale-i Nur kursları tertip edilmektedir. 150 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen kurslarda, Hayrat Vakfı Malezya temsilcileri önderliğinde iman hakikatleri mütalaa edilmektedir.

Katılımcıların yoğun ilgisini gören ve kur sisteminin uygulandığı bu kurslarda, her kurun sonunda programı başarıyla tamamlayan katılımcılara Hayrat Vakfı tarafından sertifika verilecektir.

Belirli bir sistem dahilinde devam eden Risale-i Nur kurslarının birinci kurunda, daha çok Risale-i Nur’un perspektifini ve özgünlüğünü ifade etmesi itibariyle küçük sözlerin; ilerleyen kurlarda ise iman ve kuran hakikatlerinin izah edildiği kısımların anlatılması planlanmaktadır.

Programda orjinal eserlere ek olarak, Malayca ve Arapçaya tercüme edilen Risale-i Nur’lardan da yararlanılmaktadır.