Ankara’nın Pursaklar ilçesinde Hayrât Vakfı ile Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 5 haftalık yaz okulu, diploma töreniyle birlikte sona erdi.

130 öğrencinin eğitim gördüğü yaz okulunda öğleden önce Kur’an, Tecvid, İlmihal-Adab, Osmanlıca ve İman Esasları dersleri gören öğrenciler, öğleden sonra ise çeşitli sosyal faaliyetlere katıldılar. Sosyal faaliyetler erkek öğrenciler güreş, tekvando, tiyatro, futbol, bilgisayar ve akıl oyunları gibi sosyal faaliyetlerle katılırken kız öğrenciler ise el işi sanatları, resim, bilgisayar ve tiyatro faaliyetlerinden faydalandı. Ayrıca öğrenciler şehir içi gezileri kapsamında Hacı Bayram-ı Veli Camii’ne ziyarette bulundu. Ankara itfaiyesinde yangın tatbikatına katıldılar. Her hafta öğrencileri teşvik amacıyla yapılan sınavlarda sınıf birincilerine akıl oyunları hediye edildi.

Öğrencilerin bütün eğitim kitapları Hayrât Vakfı tarafından karşılandı. Kur’an’a geçen öğrencilere Kur’an hediye edildi.

90 öğrenci ve velinin katılımıyla icra edilen diploma törenin açılış konuşmasını yapan Hayrât Vakfı Pursaklar Temsilcisi Said Yankın, Vakfın hizmetlerini, halktan veya devletten herhangi bir ücret ve menfaat elde etmeden gönüllülük esası üzerine sırf Allah rızası için yaptığını vurgulayarak faaliyetler hakkında malumat verdi. Ayrıca okul idaresinden ve velilerden gelen teklifler ile sene içerisinde de okulun devam edeceği müjdesini verdi. Pursaklar Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Kaya ise Hayrât Vakfının eğitim faaliyetlerinden memnun olduklarını bildirdi. Öğrencilerin Kur’an, hadis, şiir ve Osmanlıca okumalarıyla devam eden program diploma töreniyle sona erdi.