Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafından Şair Nabi Kültür Merkezinde helal gıda konferansı düzenlendi. Düzenlenen konferansta gıda maddelerinde kullanılan ve dinen yasaklanan bazı maddelerin kullanıldığına dikkat çekildi. Konferansa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl temsilcisi Faysal Vuran, Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Abdullah Toprak, Gıda Yüksek Mühendisi Hayrettin İşbilir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran tilavetiyle başladı

Konferans ilahiyatçı Hakan Yıldız, tarafından okunan Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Faysal Vuran, helal gıda ile beslenmenin önemine değinerek,

“Bu konuda birçok ayeti kerime var. Helal ve temiz olan rızklardan beslenmemiz bize emir olunuyor. Öyle ne gelirse yiyelim demek olmaz. İslamiyet bir kısmını helal kılmış bir kısmının da haram kılmıştır. Allah helal dairesini de geniş tutmuştur” dedi.

Helal rızkın önemine değindi

“İslam ümmetinin biz Müslümanların bu asırda dikkat etmeleri gereken şüpheli şeylerdir” diyen Faysal Vuran,

“O şüpheli şeylerden kaçınan takva sahibidir. Makbul ibadetin makbul duanın onda dokuzu helal rızıktır. Ağza giren bir lokmanın 40 gün ibadetin ve duanın önüne set çekiyor. Hasan El Benna, Ümmeti Muhammed’in yarısı kadınlardan müteşekkildir . Geri kalan diğer yarısını da onlar yetiştiriyor diyor. Bu yüzden özellikle hanım kardeşlerim buna dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Sağlıklı, temiz ve güvenilir vurgusu

Helal gıda ile ilgili sunum yapan Gıda Yüksek Mühendisi Hayrettin İşbilir ise helal gıdanın önemini anlattı. Hangi ürünlerle birlikte domuz eti alkol ve haram maddeler alındığını anlatan İşbilir,

“Ürünlerin tüketilebilmesi için sağlıklı, temiz ve güvenilir olması gerekiyor. Sağlıklı, temiz ve güvenilir olmazsa tüketilmesi uygun değildir” diye konuştu.