AA – Sinop’ta, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Osmanlı Türkçesi” kursu açıldı.

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Muhammet Güzel, Öğretmenevi çok amaçlı salonda düzenlenen kursa 3 kurda yaklaşık 50 öğretmenin katıldığını belirtti.

“Değerlerimize sahip çıkma, tarihimizi kendi harfi ile öğrenme ve aydınlatma adına Osmanlıca öğrenmeye gelen öğretmenlere 2 haftalık kursun sonunda sertifika verilecek” diyen Güzel, şunları kaydetti:

“Osmanlı Türkçesi kursunun Milli Eğitim çatısı altındaki herkese açık. Başta Türkçe, tarih, edebiyat, Türk Dili ve Din Kültürü öğretmenleri olmak üzere herkes katılabilir. Milli Eğitim camiasının dışında ise bu kurslar Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenmektedir. Vatandaşlarımız buralara müracaat edebilirler. Kurslarda ilk kurda ileri düzeyde kolay okuma metinleri, Rika Hat ve imla kaydeleri, ikinci kurda; Osmanlıca’dan Arapça’ya ve Farsça’ya metinler, üçüncü kur’da ise ileri seviye metinler olarak okutuyoruz. Geri kalan konuları öğretmenlerimiz kendi pratikleriyle birlikte Osmanlıcayı okumaya, yazmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla kurstan mezun olan öğretmenlerimiz okullarda öğrencilerimize Osmanlıca derslerini rahatlıkla verebilecekleri seviyede görüyoruz.”

Öte yandan Hayrat Vakfı yetkililerince, Türkiye genelinde 30 binin üzerinde öğretmene Osmanlıca dil öğrenimi kursları sonunda sertifikalarının verildiği bildirildi.