Ananevi Hayrat Vakfı iftar programı, 11 Haziran Pazar akşamı TBMM Başkanı Muhterem İsmail Kahraman Beyefendinin katılımıyla gerçekleşti. Programa sivil toplum kuruluşları yöneticileri, mülki erkân ve çok sayıda davetli iştirak ettiler.

Program Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği’nden Dünya Kur’an Okuma birincisi Abdülvedüd Maraga’nın Kur’an tilaveti ile başladı. İftarın ardından Hayrat Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Semiz misafirleri selamladı. Konuşmasında, Muhterem İsmail Kahraman’ın Osmanlıcanın yaygınlaşmasındaki rolünden ve katkılarından bahsetti. Şu ana kadar yapılan çalışmaları da özetleyen Semiz, Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımıza sıhhat ve afiyet dua ve temennileriyle sözlerini tamamladı.

Sonra yine Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneğinden bir kardeşimiz olan Sudanlı Yunus Ahmed, Türkiye ve Hayrat Vakfına teşekkür etti. Türkiye sadece Türkiye’nin değil, dünyanındır diyen Yunus Ahmed, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Daha sonra sırasıyla Hukukçular Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Sarı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) ve Birlik Vakfı adına Mustafa Şimşek ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları (İDSB) Genel Sekreteri Av. Ali Kurt konuşmalar yaptılar.

Son olarak TBMM Başkanı Muhterem İsmail Kahraman Bey söz aldılar. Geçtiğimiz süreçlere değinen Başkan, “Elhamdülillah ne günlere geldik” diyerek bir değerlendirme yaptı. “Gemi delindiğinde fareler kaçışır, biz kaçmadık” diyerek yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz vurgusuyla birlik ve beraberliğimizin daim olması temennilerinde bulundurlar.

Hayrat Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Semiz, İsmail Kahraman Beye Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi tarafından Yeni Akit Gazetesinde her Cumartesi Osmanlıca olarak neşredilen Sırat-ı Müstakim sayfalarından oluşan çalışmayı takdim etti. İsmail Bey de TBMM tablosunu hediye ettiler.

Ayrıca Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisinin son sayısı da kendilerine hediye edildi.