Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı’nın düzenlediği Yaz Kur’an Kursları, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Hayrat Vakfı Ümraniye Koordinatörü Enes Çalık, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları,  birim müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen bir törenle sona erdi.

Öğrencilerin tiyatro, sinema, değerler eğitimi gibi sosyal ve sanatsal aktivitelerle de ilgilendiği kurslarda; Kur’an-ı Kerim ve Tecvid dersleri verildi. 10-18 yaş arası, 454 öğrencinin Ümraniye Belediyesi’ne bağlı kültür merkezleri ve bilgi evlerinde eğitim aldığı kursun kapanış töreni Ali Fıstık Hoca’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Kurs öğrencilerinin de sureler okuduğu programda konuşmalar gerçekleştiren öğrenci ve veliler, verilen çok yönlü eğitimin faydalarını anlattılar ve kursa vesile olan başta Ümraniye Belediyesi ve Başkan Hasan Can’a olmak üzere, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı’na teşekkür ettiler.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Hayrat Vakfı Ümraniye Koordinatörü Enes Çalık, Hayrat Vakfı ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek Kur’an-ı Kerim’i doğru anlamak ve yaşamak için gerçekleştirilen projeler çerçevesinde Kur’an kurslarına önem verdiklerini dile getirdi. Çalık, kursa katılan öğrencilere, velilere ve katkılarından dolayı Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, yaptığı konuşmasında

“Okullarımızda Kur’an-ı Kerim dersleri gösterebildiğimiz bu günler şükür günleridir, buna kim vesile olduysa Allah razı olsun. İlçemizde de eğitimle ve Kur’an eğitimiyle alakalı faaliyetlere özellikle eğilen Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyorum, çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Programda yaptığı konuşmada

“Kur’an’ı öğrenen ve öğretenler sizin en hayırlınızdır” hadisine atıf yapan Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, “Kur’an öğrenimini kolaylaştıran araçlar arttıkça, bu husustaki sorumluluğumuz da artmaktadır. Kur’an’ı öğrenmek farzdır, kursumuza vesile olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “PEYGAMBERİMİZİN FAYDALIDIR DEDİĞİ TÜM ALIŞKANLIKLARI ÇOCUKLARIMIZA KAZANDIRIYORUZ”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,

“Çocuklarımız yazın dinî bilgilere ulaşma gayreti gösterirken, onların işlerini kolaylaştırmak adına kurslarımızı olabildiğince cazip hâle getirmeye çalışıyoruz. Müftülüğümüzün camilerde yaptığı Kur’an kurslarına giden çocuklarımızı belediyemizin imkânlarıyla spor faaliyetlerine yönlendiriyoruz. Yaz Spor Okullarımızda, Bilge Çocuk projemizde ve diğer etkinliklerimizde değerler eğitimi veriyor, onların neşeyle eğitim almalarını sağlıyoruz. Okuma yazma, yüzme, okçuluk kurslarımız ve izci kamplarımızdaki binicilik eğitimiyle Peygamberimiz’in faydalıdır dediği tüm alışkanlıkları çocuklarımıza kazandırıyoruz” dedi.

Millî Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen kursların büyük kısmını üstlendiklerini dile getiren Başkan Hasan Can, Yaz Kur’an Kursu hakkında bilgi verdi.

Yapmış oldukları 350 kalıcı esere anlam katanın kültür ve eğitim etkinleri gibi, sosyal belediyecilik faaliyetleri olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can, salih evlada sahip olanlar, sadaka-i cariye yapanlar ve ilm ile uğraşanların amel defterinin kapanmayacağı hadisine atıf yaparak, amaçlarının salih evlatlara sahip aileler, ilm ile uğraşan bir nesil oluşturmak olduğunu söyledi. Başkan Hasan Can, öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Kur’an-ı Kerim’in en iyi şekilde, çocuk yaşlarda öğrenileceğini söyleyerek kurslarda emeği geçen herkese, Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı’na teşekkür etti ve öğrencilere başarılar diledi.

Program, protokolün öğrencilere ödül ve sertifikalarını vermesiyle son buldu.