20 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında 7-15 yaş çocuklarına yönelik yapılan Kur’an-ı Kerim, Siyer, İlmihal, Adab-ı Muaşeret, İman ve Ahlak dersleri gibi eğitim programı olan Yaz Okulu çalışmasının sertifika töreni düzenlendi.

Yalova Saffet Çam Orta Okulu konferans salonunda yapılan törene; Yalova İl Milli Eğitim Müdürü, Yalova Halk Eğitim Müdürü, Yalova Gençlik Merkezi Müdürü, okul müdürü ve veliler katılım sağladı.

Törenin açılış konuşması için kürsüye gelen Hayrat Vakfı Yalova Temsilcisi ve İkbal Eğitim Araştırma ve Kültür Derneği Başkanı Sayın Abdülkadir Demir şu iki kıymetli sözü aktardı:

“Sevgili Peygamberimiz (a.s.m.) “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” buyuruyor. Peygamberimiz (a.s.m.)’ın ilmin kapısı olarak tavsif ettiği Hz. Ali ( r.a) da “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyor.”

Konuşmasına Hayrat Vakfı’nın Kur’an-ı Kerim eğitimi üzerine yaptığı ciddi çalışmalardan bahsederek devam eden Demir şunları söyledi:

“Hayrat Vakfı 1974 yılından bu yana bünyesinde bulunan fedakârlar ile başta Peygamber Efendimiz (a.s.m)’ın ve Hz Ali’nin (r.a.) gibi büyüklerimizin müjdeleri doğrultusunda bu kudsi hizmete mazhar olmak için Kur’an ve Kur’an eğitimi üzerine ciddi ve yoğun çalışmalar yapmaktadır. Hayrat Vakfı’nın bu kudsi gayesinin şuurunda olan Yalova İkbalder olarak biz de yaklaşık 5 haftalık bir süreçte öğrencilerimizle okulumuzda Kur’an eğitimi noktasında bir Yaz Okulu çalışması yaptık. Allah’a hamd olsun çoğunluğu burada bulunan öğrencilerimizle çalışmamızı tamamladık. Onları şahsım ve öğretici arkadaşlarım adına canı gönülden tebrik ediyorum. Allah aileleri ile birlikte kendilerine ve bizlere Kur’an üzere bir hayatı yaşamayı nasip eylesin. Âmin.”

Son olarak Yaz Okulu sürecinde desteklerini veren kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür eden Demir konuşmasını öğrencilere ve velilere teşekkür ederek bitirdi.

Törenin selamlama konuşmasını yapan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Şerafettin Turan konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak şu çarpıcı sözleri söyledi;

“15 Temmuz gecesi aslında vatanımızın işgali üzerine anlaşmış şer odaklarının düşmanlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni işgale yönelik bir çalışmasıydı. Vatanı için bayrağı için dini için kutsal değerleri için insanlarımız meydanlara çıkarak düşmanlarımızın karşısında canları karşılığında vatanını savundu.”

Konuşmasına devam eden Turan 15 Temmuz gecesinin verdiği insan kaynaklı zarara dikkat çekerek şunları aktardı: “15 Temmuz gecesinin verdiği zarar kesinlikle insan kaynakları açısından yetiştirilen insanlar yönünden devletin harcadığı para ile yetişmiş insanların oralara gelmesi için 30-40 yıla ihtiyaç vardır.”

Turan konuşmasını Hayrat Vakfı’na İkbalder’e, öğrencilere ve velilere teşekkür ederek bitirdi.

Törenin en önemli anları ise öğrencilerin Yaz Okulu sürecinde aldığı bilgileri onları heyecanla izleyen protokole ve velilere aktarması oldu. Çocukların ezberden Hadis-i Şerifler okuması fıkıh bilgilerini aktarması salonda büyük bir memnuniyete neden oldu.

Öğrencilere sertifikalarını ve hediyelerini Yalova İl Milli Eğitim Müdürü, Yalova Halk Eğitim Müdürü ve Gençlik Merkezi Müdürü takdim ettiler. Ayrıca Yaz Okulu sınıf birincilerine birer tablet bilgisayar hediye edildi.

Sertifika töreni yapılan dua ve ikram ile sona erdi.