Yalova Saffet Çam Orta Okulunda Hayrat Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü iştirakiyle yapılan Yaz Okulu eğitimi sona erdi. Yaz okulunun kapanış programı düzenlendi. Yapılan törene kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler damgasını vurdu.

Tören kurs öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sahneye çıkan öğrenciler Kuran-ı Kerim ve hadis şerifler okudular. Çocukların söylediği salâvatlara veliler eşlik ederken duygu dolu anlar yaşandı. Gösteri sonunda öğrencilerin yaptığı dualara bol bol aminler denildi.

Ayrıca törende Hayrat Vakfının tanıtım sineviyonu dikkatle seyredilirdi. Yaz okulu sürecinde eğitim, gezi, sosyal faaliyetleri gösteren bir kısa film misafirler tarafından ilgiyle izlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan Yalova Hayrat Vakfı İl Temsilcisi ve İkbal Derneği Başkanı Sayın Abdülkadir Demir bey şunları ifade etti;

“Hayrat Vakfı 1974 yılından bu yana bünyesinde bulunan gönüllü çalışanları ile Kur’an ve Kur’an eğitimi üzerine ciddi ve yoğun çalışmalar yapmaktadır. Hayrat Vakfı’nın bu gayesinin şuurunda olan Yalova İkbalder olarak biz de yaklaşık 5 haftalık bir süreçte öğrencilerimizle okulumuzda Kur’an eğitimi noktasında bir Yaz Okulu çalışması yaptık. Allah’a hamd olsun çoğunluğu burada bulunan öğrencilerimizle çalışmamızı tamamladık. Onları şahsım ve öğretici arkadaşlarım adına canı gönülden tebrik ediyorum. Allah aileleri ile birlikte kendilerine ve bizlere Kur’an üzere bir hayatı yaşamayı nasip eylesin. Âmin.”

Törenin devamında öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Sınıf birincilerine ise hediyeler verildi. Program ikramlarla sona erdi.