Hayrat Vakfı, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin hayru’l-halefi ve Nur Risaleleri’nin başkâtibi Ahmed Hüsrev Efendi tarafından 1974 yılında kurulmuştur. Vakfın en önemli gayesi, Kur’ân’a ve bu milletin imanına hizmet etmektir.

Hayrat Vakfı camiası olarak bizler, millî birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini gayet önemsiyoruz. Bunu, yalnız Türkiye’nin değil, bütün İslâm âleminin kanayan dehşetli yaralarının da en büyük devâsı olarak görüyoruz.

Ak Parti’nin iktidarda olduğu dönem boyunca her sahada büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirilmiştir. Ekonomik alanda büyük başarılar, milletler arası alanda izlenen şahsiyetli dış politika, başörtüsünün kamusal alanda serbest bırakılması, Kur’ân, Siyer ve Osmanlıcanın okullarda seçmeli ders olarak konulması, ülkenin doğusunda yıllardır akan kanı durduran bir sürece girilmesi gibi pek çok hayırlı hizmetler ve kalkınma yolunda büyük adımlar bu dönemde atılmıştır. Halkımızın büyük kesimi de, bütün bu inkâr edilemez hizmetleri görmekte ve takdir etmektedir.

Bu şekilde, yıllardan beri görmeyi hayal ettiğimiz yekvücut olmuş bir Türkiye’ye ve inşallah İslâm âleminin birlik ve beraberliğine doğru hızla ilerlemekte olduğumuzu büyük bir memnuniyetle müşahede ediyor, bu uğurda çalışan başta Sayın Başbakanımız ve sâdık davâ arkadaşlarına duâlar ediyoruz.

Bütün bu gelişmelerle birlikte, bu olumlu gidişattan bazı gizli güç odaklarının son derece rahatsız olduklarını da görüyoruz. Hususan son dönemde devreye sokulan bir planla, birliğimizi ve millet olarak yükselişimizi içten yıkma ve bütün bu kazanımları berhevâ etme gayretleri, memleketimiz ve İslâm ülkeleri adına büyük tehlike arz etmektedir.

Maddi-manevi terakkide yıllardır beklenen ve özlenen önemli adımları atmış ve başarılar göstermiş olan Sayın Başbakanımız ve arkadaşlarının gayet ağır karalamalarla yıpratılarak, milletimizin teveccühlerinin başka yanlış adreslere çekilmeye, birlik ve beraberliğimizin dağıtılmaya çalışıldığını hayret ve esefle takip ediyoruz.

Hayatı boyunca asayişi muhafaza etmeyi ve müspet hareketi esas alan ve talebelerine ders veren Üstad Bediüzzaman Hazretleri, en büyük üç düşmanımızı cehâlet, fakirlik ve ihtilaf olarak tespit eder ve bunlara karşı, eğitim, sanayileşme ve ittifak silahlarıyla mücadele etmemiz gerektiğini söyler.

Hayrat Vakfı olarak, hükümetin bu güne kadar yaptığı hizmetleri, Üstad’ın bu can alıcı tespitlerine göre atılmış adımlar olarak görüyor ve yapılan hizmetleri sekteye uğratacak yanlış adımlardan sakınılması konusunda sağduyu sahibi bütün halkımızı ve iman kardeşlerimizi dikkate davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.