Adıyaman Üniversitesi ile Adıyaman Hayrat Vakfı il Koordinatörlüğü arasında Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgeden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak elemanların yetiştirilmesini sağlayacak Osmanlı Türkçesi kursları düzenlemek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Makamında imzalanan protokole göre Adıyaman Üniversitesi, kursların düzenli şekilde yürütülmesi konusunda gerekli tedbirleri almak, ihtiyaç halinde değerlendirme toplantı düzenlemek, kursları yerinde izlemek ve denetlemek, kurs veya seminerlerin düzenleyeceği fiziki ortamı sağlamak, kursiyerlere sertifikalarını hazırlamak ve vakıfla birlikte kursiyer kayıt kabul iş ve işlemlerini düzenli olarak yürütmek görevlerini yerine getirecektir.

Hayrat Vakfı Adıyaman İl Koordinatörlüğü ise Osmanlı Türkçesi kurslarını planlamak ve uygulamasını sağlamak, kurslarda görev alacak uzman ve öğretici elemanları temin etmek, kurslarla ilgili dönemsel istatistiki bilgileri hazırlamak ve Adıyaman Üniversitesi ile iş birliği yaparak kursiyer kayıt kabul iş ve işlemlerini düzenli olarak yürütmek görevlerini yerine getirecek. 2 yıl süreyle geçerli olacak olan protokolü Adıyaman Üniversitesi adına üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ imzalarken Hayrat Vakfı adına Hayrat Vakfı Adıyaman İl Koordinatörü İlyas BUÇAKÇI imzaladı.