Bazı temaslarda bulunmak üzere Afganistan’ın küzey vilayetleri Mezar-ı Şerif Cevizcan’da bulunan Hayrât Vakfı Afganistan Temsilcisi M. Sait ÇETİN, Cevizcan Devlet Üniversitesi Rektörü Sn. Mesut HAKBÎN, Üniversitenin Türkoloji bölümü hocaları Rıdvan ÇETİN ve Hamza ÖZAYDIN ve üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Ziyarette Hayrât Vakfı’nın yurtiçi ve yurdışındaki çalışmalarını aktaran M. Sait ÇETİN, İslam toplumlarına bakıldığı zaman sorunların üç ana problemden kaynaklandığını söyledi. Bunlardan bir tanesinin cehalet, bir tanesinin zaruret ve diğerinin de ihtilaf olduğunu belirten ÇETİN, bu düşmanlara karşı Bediüzzaman hazretlerinin de ifade ettiği gibi marifet, sanat ve ittifak ile mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Ardından Kabil Risale-i Nur Eğitim Merkezi hakkında bilgi veren temsilcimiz, merkezde fen ilimlerinin yanında ahlak dersleri vermek sureti ile vatanını ve milletini seven ve vatanın menfaatlerini düşünen bir gençlik ortaya çıkarma hedeflerinin olduğunu deklare etti. Bu bilgi alışından sonra üniversite rektörü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Hayrat Vakfı’nın yaptığı bu çalışmaların, Afganistan’da bulunan problemleri çözmede çok önemli misyon üstleneceğini ifade eden Mesut HAKBÎN, bu çalışmalardan dolayı Hayrât Vakfına çok teşekkür ettiğini ifade etti. Ziyaret sonunda Cevizcan Üniversitesi rektörü Mesut HAKBÎN’e Tevafuklu Kur’an-ı Kerim hediye edildi.