Hayrat Vakfı Aydın il temsilciliğinin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Yaz Kursları bu yıl da ilimiz Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İmam Hatip ortaokulunda 03 -28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.

Yaz kurslarına katılan 290 öğrenciye başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere Tecvid, iman esasları, temel dini bilgiler ve Osmanlı Türkçesi gibi manevi içerikli derslerin yanında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da eğitimler verildi. Öğrencilerimiz öğrenirken eğlenme fırsatı buldular. Kurslarda kullanılmak üzere öğrencilere Kur’an-ı Kerim, Namaz Hocası, Kur’an Elifbası, Osmanlıca Elifba, Yaz Okulu Kitabı verildi. Etkinlikler boyunca eğitime katılan öğrencilerin gayet ilgili oldukları ve eğlenceli vakit geçirdikleri gözlemlendi. Yaz Kursu kapanış törenine aileler de davet edilerek kursu tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler ve karneleri verildi.

Kapanış töreninde söz alan Hayrat Vakfı Kurs koordinatörü Oktay Kaya:

“Başta çalışmamıza ev sahipliği yapan imam hatip ortaokulu yönetimine ve çalışanlarına, bir çok fedakârlıklarla gelen ve Allah rızası dışında hiçbir beklentisi olmayan bayan ve erkek öğretmenlerimize, yaz-tatil-sıcak demeden Allah’ı tanımak, Kelamullah’ı öğrenmek, ilim öğrenmek adına kursa katılan öğrencilerimize ve onları teşvik eden velilerimize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız.’’ dedi.

Verilen eğitimin sadece yaz etkinliği olarak kalmayacağı, ailelerin ve öğrencilerin istemesi halinde yıl boyu devam eden bir süreç olacağı bildirildi. Bu süreçte Hayrat Vakfı’nın her türlü vazifeyi üstleneceği ifade edildi.