“CUMHUR” İLK DEFA BAŞKANINI SEÇİYOR

Hayrat Vakfı Câmiası olarak bizler, memleketimizde on iki yıldır devam etmekte olan istikrarın yanı sıra; halkıyla barışık başarılı bir yönetim sayesinde elde edilen gerek siyasî, iktisadî, diplomatik ve gerekse ictimaî ve manevî sahalardaki büyük kazanımları gayet derecede ehemmiyetli görüyoruz.

Hakiki terakki ve inkişafımızın, doğru bir eğitim politikası ile ve manevî değerlerimize bağlı, imanı kuvvetli yeni nesiller yetiştirmekle olabileceğine inanıyor, bu noktada bir ilk adım hükmünde olan Kur’an-ı Kerîm, siyer ve Osmanlıca derslerinin müfredata girmesinin ehemmiyetini takdir ediyoruz. Sebeb olanlara dualar ediyoruz.

Türkiye’nin kalkınıp güçlenmesinin yalnız memleketimiz için değil, Filistin, Suriye, Irak, Mısır, Doğu Türkistan ve Arakan gibi İslam topraklarında yıllardır devam etmekte olan büyük acıların son bulması için de hayatî önem taşıdığına bütün kalbimizle inanıyoruz.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, bugüne kadar elde edilen bütün bu kazanımların korunması, ülkemizin hızlı yükselişinin devam etmesi ve mazlum İslam Dünyası’nın yegâne ümitlerinin kırılmaması adına büyük ehemmiyet taşıdığı düşüncesindeyiz.

Güçlü liderliği, ferasetli kararları, ortak aklı konuşturan istişarî yaklaşımı ve manevî değerlere verdiği önem ile söz konusu kazanımların birinci derecede vesilesi olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının desteklenmesini millî, vatanî ve vicdanî bir görev olarak görüyor, sağduyu sahibi tüm vatandaşlarımızın da desteklerini esirgemeyeceklerini ümid ediyoruz.

HAYRAT VAKFI