Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Almanya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda vakfımız adına söz alan Almanya temsilcimiz Mehmet Köroğlu, vakfımızın Almanya ve Avrupa genelinde devam eden Kur’an-ı Kerim, Osmanlı Türkçesi, imani ve İslami çalışmalarından özetle takdim etti.

Avrupa’da Milli Eğitim Bakanlığımız ile 2014’te imzalanan protokol çerçevesinde devam eden ücretsiz Kuran-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi faaliyetlerinden bahseden Köroğlu, kursiyer anketlerinde halkımızın, devletimizin gurbetçileri unutmayarak ücretsiz hizmet sunmasından duyduğu memnuniyeti ilk ağızdan Sn. Cumhurbaşkanımıza iletti.

Almanya’da yaşayan insanımızın öncelikli ihtiyaçlarından aile kurumunun güçlendirilmesine olan ihtiyaca dikkat çeken Köroğlu, Sn. Cumhurbaşkanı ve hükümet erkânına, yurt dışında yaşayan insanlarımızın dertlerine, Yurt dışı Türkler başkanlığı gibi kurumlar vasıtasıyla, birçok faydalı projeleri hayata geçirmelerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda STK temsilcilerinin anlattığı her konuyu Sn. Cumhurbaşkanımız bizzat not ederek toplantıya iştirak eden temsilcilere teşekkür etti.