Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile ülkemiz genelinde Osmanlıca Türkçesi eğitimi veriliyor. Ülkemiz genelinde 300 bin kişi bu eğitimlere katılarak Osmanlıca okuma ve yazma öğrendiler.

Aynı proje kapsamında Bucak ilçemizde ise 600 kişiye Osmanlıca Türkçesi eğitimi verildi. En son bu kapsamda 50 kişi sertifikalarını 4 Mart 2016 Cuma günü alacaklar. Bucak Kültür Merkezi’nde saat 20:00’de gerçekleşecek programa tüm halkımız davetlidir.

Hayrat Vakfı Bucak Temsilcisi Hasan Kayacan Osmanlıca Türkçesi öğrenmenin önemine dikkat çekti. Kayacan; ”

Geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğe yürüyemezler. Bu nedenle Osmanlıca’yı herkes bilmeli ve öğrenmelidir. Osmanlıca Dünya dilleri arasında en gelişmiş diller arasındadır. Gerek kelime zenginliği gerek belagat bakımında Osmanlıca öğrenilmelidir. Tüm bunları söylerken Osmanlıca’nın zor bir dil olduğu akla gelmemelidir. İsteyen herkes Osmanlıca Derslerine katılır ve öğrenebilir. İlçemizde en son kurslara katılan 50 kişi önümüzdeki Cuma günü sertifikalarını alacaklar. Sertifika törenimizde 20 Öğretmenimiz Eğitici Sertifikası alacak, kursa katılan diğer kursiyerlerimiz ise Osmanlıca Eğitimine katılıp ve başarı gösterdiklerini gösteren sertifikalarını alacaklar.” dedi

Hayrat Vakfı Bucak Temsilcisi Hasan Kayacan tüm halkımızı tekrardan önümüzdeki dönemlerde düzenlenecek Osmanlıca Kurslarına katılmaya davet etti.