Hayrat Vakfı’nın her yıl düzenli olarak tertiplediği Milletlerarası Bediüzzaman ve Risale-i Nur Sempozyumu’nun dördüncüsü, bu sene, yurtdışı ve yurtiçinden binlerce kişinin katılımıyla Bursa’da gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Sayın Bülent Arınç’ın da selamlama konuşması yaptığı sempozyumda; Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ve Risale-i Nur’un İslam adına yapılan hizmetlerdeki rolü anlatıldı. Sayın Arınç konuşmasında, Bediüzzaman Hazretlerinin hürriyet ve adalet adamı olduğunu ve yazdığı eserlerin insanları İslam’a yönlendirmedeki etkisini değerlendirdi.

Vakfımızın düzenlemiş olduğu bu dördüncü sempozyumda “İslam’ın Erkânı” ele alındı. Yerli yabancı birçok değerli din ve bilim insanı, Risale-i Nur’dan istifadeyle hazırladıkları İslam’ın temel konuları hakkında tebliğler sundu.

Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış’ın Kur’an tilaveti ve Hacı Hafız Said Nuri Ertürk Hoca Efendi’nin duasıyla sempozyum sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: