12 ülkeden 198 yayınevinin katıldığı 12. Hartum Uluslararası Kitap Fuarı, Türkiye’den Hayrat Vakfı’nın da katılımıyla icra ediliyor.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin telif ettiği Risale-i Nurlar Hartum Uluslararası Kitap fuarında Sudan halkıyla buluştu. İmani ve gaybi meseleleri, şu maddeci asırda aklı gözlerine inmişlere dahi kati olarak ispat eden Risale-i Nurlar Sudanlılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Hayrat Vakfı stantlarında Risale-i Nuru inceleyip Bediüzzaman Hazretleri hakkında uzun uzun bilgiler alan Sudanlılar, “Bediüzzaman Hazretleri’ni hep duyuyorduk, şimdi onu okuma ve yaşama fırsatını bize sunuyorsunuz” deyip dualar ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Risale-i Nurun Arapça tercümesine de hayranlıklarını dile getirerek: “Arapçaya ve Risale-i Nurlara hâkim uzman bir heyetin ancak bu eserleri bu kalitede tercüme edebileceğini” belirttiler. Hayrat Vakfı’nın stantlarında Risale-i Nurun Afrika dillerine yaptığı tercümeler de sergileniyor.

Ayrıca Bediüzzaman Hazretleri’nin Hayru’l-Halefi ve Hayrat Vakfının kurucusu Ahmet Hüsrev Altınbaşak Hazretleri’ne yazdırdığı tevafuklu Kur’an-ı Kerim de fuarda büyük ilgi gördü.

Fuarı ziyaret eden Sudan Kültür Bakanı Tayyib Hasan Bedevi Bey Hayrat Vakfı standını ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim’in gözlere hitap eden tevafuk icazı hakkında bilgi aldı. Kendisine tevafuklu Kur’an-ı Kerim hediye edildi.