İslam dünyasının dört bir tarafından Türkiye’ye gelen gençler Bursa’da tarihi mekânları gezdiler. Malezya’dan Kosova’ya, Afganistan’dan Mısır’a kadar uzanan coğrafyadan yirmi farklı ülkeden 40 genç Bursa’da Osmanlı Mirası olan eserleri görme imkânı buldular.

Hayrat Vakfı’nın tertip ettiği organizasyonda gençlere Osmanlı’nın nedenli İslamiyet’e ilme sanata ve edebiyata önem verdiği vurgulandı. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunun farkına vardığımızda daha güçlü olacağımız üzerinde duran vakıf yetkilileri; hiç kimsenin rengine diline örf âdetine bakmaksızın İslam kardeşi olduğumuzdan birbirimizle içten bir şekilde kucaklaşmalıyız vurgusu yapıldı.

Arap’ın Acemden Aceminde Arap’tan üstün olmadığı yalnızca üstünlüğün takvayla olduğunu herkes çok iyi anlamalı. Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Celalettin Günaydın; “Ümmetin birlik ve beraberliğini yeniden tesis edecek olan yine ümmetin bu gençleridir.” dedi.