Hayrat Vakfı İngiltere temsilciliğinin düzenlediği manevi değerler kampı geçtiğimiz hafta başarıyla tamamlandı ve katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Okulların tatil olmasıyla beraber her sene gerçekleştirilen bahar kamplarına bir yenisi daha eklendi. İngiltere’nin Hampshire bölgesinde New Forest’te düzenlenen kampa üç ayrı yaş grubundan katılımcılar iştirak ettiler. Çocuklar, gençler ve yetişkinlerin katıldığı manevi değerler eğitimi kampında sportif faaliyetlere de yer verildi.

Üç farklı merkezde kalan katılımcılar kendi aralarında tatlı bir rekabet içerisinde yapılan çalışmalardan istifade ettiler. Medine, İstanbul ve Kudüs isimli gruplar kıyasıya yarıştılar. Çalışmada, farklı seviyedeki gruplara Kur’an elifbası, Kur’an ezberi, tecvid ve mahrec, Osmanlı Türkçesi, ahlak ve âdâb-ı muâşeret dersleriyle beraber ilmihal ve iman dersleri verildi. Ayrıca akşam seminerlerinde, Hayrat Vakfı’nın tarihçesi, İslam’da ana baba hakkı, İslam’da temizlik, İslam’da ibadet konuları işlendi.

Beş gün süren çalışmada, geleneksel kemankeşlik (okçuluk) dersleri, gece yürüyüşleri ve futbol turnuvaları ile beraber çok çeşitli sportif faaliyetler yapıldı.

Maddi ve manevi ilimlerin öğrenildiği kampın sonunda katılımcılara başarı sertifikaları verildi.