Diyanet İşleri Başkanımız Muhterem Ali Erbaş, Kur’an’a ait hükümlerin hatırlatma ve ikaz makamı olan hutbede dini değerlerimize tamamen mutabık bir surette canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak durma çağrısında bulunmuştur.

Bu bağlamda maddi-manevi hayatımıza zarar veren sigara ile topyekûn mücadele etmeyi, sarhoşluk verici maddelerin ve zinanın haram kılındığını, eşcinselliğin lanetlendiğini hatırlatmıştır.

Aklıselim ve vicdanlı her insanın kabul edeceği bu ikaz, hatırlatma ve taleplere, maalesef tarihte olduğu gibi bugün de bir kısım insanlar karşı çıkmakta ve bunu ayrıştırma malzemesi olarak kullanmaktadırlar. Diyanet İşleri Başkanı sıfatıyla bu hakikatleri bizlere bildiren Sayın Ali Erbaş Hocamızın şahsında İslam’a ve Kur’an’ın hükümlerine karşı tavır sergilemekte ve açıkça hakaret etmektedirler.

Fıtrata ve fıtri olana karşı direnmek ve savaşmak hem fert olarak hem de toplum olarak zarar görülecek bir durumdur. Tarih buna şahittir.

Hayrat Vakfı olarak Muhterem Başkanımızın yanında olduğumuzu ve Kur’an’a ve İslam’a uygun olarak söylediği bu sözlerin arkasında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Rabbimiz bizi ve neslimizi her türlü sapkınlıktan ve haddi aşmaktan muhafaza eylesin. Şu mübarek Ramazan ayının bereketi ve virüs salgınının da ikazıyla bizleri istikamet üzere kılsın.

Hayrat Vakfı