Hayrat Vakfı Kocaeli temsilciliği tarafından 1 Haziran-25 Ağustos tarihleri arasında 5-15 yaş çocuklarına yönelik düzenlenen Kur’an-ı Kerim, Siyer, İlmihal, Adab-ı Muaşeret, İman ve Ahlak derslerinden oluşan Yaz Okulu’nun sertifika töreni düzenlendi.

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi konferans salonunda yapılan törene Kocaeli Gençlik Merkezi Müdürü Ömer Ataç, Hayrat Vakfı Kocaeli Temsilcisi Abdullah Ateş ve velilerin katılımı sağladı. Törenin açılış konuşması için kürsüye gelen Hayrat Vakfı Kocaeli Temsilcisi Abdullah Ateş yapılan kurslar hakkında bilgi verdikten sonra faaliyetlerinin bütün halkımıza ücretsiz olarak verildiğini ifade etti.

“Kocaeli Hayrat Vakfı olarak 6 haftalık süreçte kurslarımızda Kur’an-ı Kerim, Osmanlı Türkçesi, İlmihal, Adab-ı Muaşeret, İman ve Ahlak gibi eğitim programı olan okulumuzu tamamladık. Ayrıca piknik, hayvanat bahçesi gezisi, havuz gibi sosyal faaliyetlerde bulunduk. Amacımız çocuklarımızın milli ve manevi değerlerini geliştirmektir. İnşallah bu noktada katkımız olmuştur.”

Son olarak Yaz Okulu sürecinde desteklerini veren kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür eden Abdullah Ateş konuşmasını öğrencilere ve velilere teşekkür ederek bitirdi. Törenin en önemli anları ise öğrencilerin Yaz Okulu sürecinde aldığı bilgileri onları heyecanla izleyen protokole ve velilere aktarması oldu. Çocukların ezberden sure ve dua okuması salonda büyük bir memnuniyete neden oldu.

Öğrencilere sertifikalarını Kocaeli, Sakarya, Düzce Temsilcileri takdim ettiler. Sertifika töreni yapılan dua ve ikram ile sona erdi.