Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hayrat Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Abdullah Ateş ve yönetimini makamında konuk etti.

Eğitimden kültüre, Kur’an-ı Kerim’den Osmanlıca’ya kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen görüşmede Başkan Karaosmanoğlu,

“Gerek sizlerin gerekse Büyükşehir Belediyemizin kentimizde organize ettiği birçok kursun yanında Osmanlıca derslerini, hafızanın yenilenmesi olarak görüyorum. İnanıyorum ki; gelecekte bu gayretli çalışmalarla birçok gencin Osmanlıca öğrenmesine vesile olunacak” dedi.

Kent genelinde faaliyet gösteren Kocaeli Akçakoca Eğitim Kültür Araştırma Derneği hakkında bilgi veren Hayrat Vakfı yetkililerine, işbirliği noktasında her türlü desteği vereceğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Osmanlıca kursları noktasında müşterek hareket edilmesinin önemine değindi.

Hayrat Vakfı’nın Kocaeli’de toplamda üç bin kursiyere Osmanlıca talimi noktasında ücretsiz hizmet vermesini de takdirle karşılayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Kur’an-ı Kerim ve mealinin de Osmanlıca olduğu bir çalışma ziyarette hediye edildi.