2 Mayıs 2016 tarihinde Konya Konevi Kültür Merkezinde, Hayrat Vakfı ve Konya Altınbaşak Derneği Hanımlar Cemiyeti işbirliği ile düzenlenen ve Sare Davutoğlu Hanımefendinin de teşrifleriyle tertip edilen Osmanlıca Kursları Sertifika töreninde 400 hanım kursiyere sertifikaları verildi.

Konuşmasında Osmanlı Türkçesinin önemine değinen hanımefendi herkesin bunu öğrenmesi gerektiğinin altını çizerek kursiyerleri atalarının kültür ve mirasına sahip çıkmalarından ötürü tebrik etti. Hayrat Vakfını ücretsiz verdiği bu kurslardan ötürü özellikle takdir ettiğini vurguladığı konuşmasında bu çalışmaların çoğalarak devam etmesini temenni ettiklerini ifade ettiler.

Kursiyerlere sertifikalarının verildiği programın sonunda bütün kursiyerlere Hayrat Neşriyatın Osmanlıca Mealli Kuran-ı Kerimi hediye edildi.