Hayrat Vakfı Kütahya İl Temsilciliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa yapmış olduğu proje kapsamında ortaokul öğrencileri Osmanlıcada birbirleriyle yarıştı.

Vakıf temsilcisi Hüsrev Yarangümeli, yarışmanın Hayrat Vakfının Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde düzenlediklerini belirtti.

Projemiz kapsamında Kütahya merkezdeki 7 ortaokulda öğrenciler 6 hafta boyunca haftada 2 saat olmak üzere Osmanlıca kursu aldılar. Kurs sonunda her okuldan imtihanla seçilen 3 öğrenci finalde yarıştılar. Buradaki amacımız Osmanlıcanın zor bir dil olmadığını, ortaokul çocuklarımızın bile haftada sadece 2 saat dersle Osmanlıcanın temel konularını öğrenebildiklerini göstermekti. Şükür genç kardeşlerimiz bunda başarılı oldular. Çocuklarımız Osmanlıcayı öğrendiler. Şimdi temel seviyedeki metinleri rahatlıkla okuyabilirler.”

Kursa katılan bütün öğrencilere Osmanlıca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Yarışmaya katılan ve başarılı olan ilk 3 öğrenciye çeyrek altın, 2’incilere gram altın, 3’üncü gruba da bir yıllık Osmanlıca dergi aboneliği hediye edildi.