İHA – Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Hayrat Vakfı Rize Temsilciliğinin ortaklaşa düzenledikleri Kur-an Kerim ve dini bilgiler eğitimi son buldu.

Gençlik Merkezi konferans salonunda yapılan belge törenine Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı, Hayrat Vakfı Rize Temsilcisi Yusuf Algan, Rize Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Dr. İlker Dilber, Gürcistan Ahıska Bölgesi Müftüsü Nurcivan Karakuş, kurs hocaları, gençlik liderleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

15 Haziran-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında kurs gören talebeler belge töreni öncesi sahnede Kuran-ı Kerim tilaveti, Osmanlıca metin okumaları ve slayt gösterisiyle devam etti. Ardından kursiyerler tarafından kurulan koro ilahiler okuyarak manevi duyguların yaşanmasına sebep oldu.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik,

“Değerlerine sahip çıkan ahlaklı ve erdemli bir gençlik için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. 130 kursiyerimize bir ay boyunca aldıkları eğitimlerin sonucunda başarı belgelerini takdim edeceğiz. Bizlerin amacı dini değerlerine ve maneviyattaki huzuru yakalayabilen gelecek nesillere de örnek olacak gençleri yetiştirmektir. Katılım sağlayan bütün gençlerimizi gönülden kutluyorum” dedi.

Programın sonunda İl Spor Müdürü Mustafa Çelik, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı ve Hayrat Vakfı Rize İl Temsilcisi Yusuf Algan tarafından 130 kursiyere başarı belgeleri takdim edildi.