Hayrat Vakfı Sakarya Temsilciliği Okular Hayat Olsun Projesi kapsamında Arif Nihat ASYA Ortaokulu’nda açılan Osmanlı Türkçesi dersinin sertifika törenine katıldı.

Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni COŞ’un da katıldığı Osmanlı Türkçesi sertifika törenine ilgi büyüktü. Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni COŞ, kursiyer öğrencileri ve kursun verilmesinde emek verenleri tebrik ederek, Osmanlı Türkçesi öğrenerek tarihi yazılı kaynaklardan öğrenmenin önemine dikkat çekti.

Törende kursiyer öğrencilere ve program sonunda yapılan çekiliş ile misafirlere Hayrat Vakfı Sakarya Temsilciliği sponsorluğunda Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca Meali hediye edildi. Törende söz alan Hayrat Vakfı Sakarya Temsilcisi Abdurrahman KEMALOĞLU, Osmanlı Türkçesi kursuna katılan ve başarı ile bitiren 5, 6. ve 7. Sınıf öğrencilerini tebrik ederek, başarı dileklerinde bulundu.

Günün anlam ve önemine binaen Osmanlı Türkçesi kursu öğretmeni Gökhan AY hediye makamında Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni COŞ’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ziya CEVHERLİ’ye Kuranı Kerim ve Osmanlıca Meali takdim etti. Okul Müdürü Sayın Fatihbey YAKUPOĞLU, Hayrat Vakfı Sakarya İl Temsilciliğine programa olan desteklerinden ötürü teşekkürlerini ifade etti.