Sakarya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Katre Araştırma ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen “ECDADA SELAM OSMANLI TÜRKÇESİ KÜLTÜR YARIŞMALARI”nın ödül töreni, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi.

Vali Yardımcısı Akın YILMAZ, Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin UÇAR, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilge Kağan KAYA, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Gündüz Doğan ÖZTÜRK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan SARIK, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih GÜVENDİ, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Reşat ÖZÇAYIR, KOSGEB Müdürü İsmet YILMAZ, Adapazarı Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan ÇOKAN, BİLSEM Müdürü Mustafa AKCAN, Hayrat Vakfı Kocaeli Temsilcisi Abdullah ATEŞ ve Hayrat Vakfı Sakarya Temsilcisi Abdurrahman KEMALOĞLU iştirak etti.

CESUR: “MARİFET İLTİFATA TABİDİR, MÜŞTERİSİZ MAL ZAYİDİR”

Açılış konuşmasını yapan Katre Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Üzeyir CESUR şunları ifade etti. “3 kategoriden oluşan ve 444 kişinin başvuru yaptığı yarışmamıza % 54 katılım sağlandı. Yarışma 8 Mayıs tarihinde 4 okulda, 25 sınıfta, 30 gönüllü gözetmen ile 4 ilçede yapıldı. Bu yarışma ile Osmanlı Türkçesine farkındalığı daha da artırmayı hedefledik.”

UÇAR: “SOSYAL BİLİMLER İTHAL EDİLEMEZ”

Program Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar’ın “Neden Osmanlıca?” başlıklı sunumu ile devam etti. Sunumunda “Sosyal bilimler ithal edilemez. Bu çerçevede yaşadığımız zemin kaymasını telafi hususunda bu ve emsal çalışmaların hayatî önemi vardır” diyen Uçar şunları kaydetti: “Dünyaya açılmak kadar gerekli olan, tarihe açılmaktır.”

Vali Yardımcısı Akın YILMAZ dereceye giren yarışmacıları tebrik ederek yapılan çalışmaların çok kıymetli çalışmalar olduğunu ifade etti.

Yarışmada birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın verilirken her kategoride ilk 5 kişiye “Topkapı Gezisi” olmak üzere ödülleri takdim edildi. Ayrıca ödül töreninde “en genç” ve “en yaşlı” katılımcılara da hediyeler verildi.

Ödül töreni ardından çekiliş ile10 kişiye “Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi” aboneliği ve 15 kişiye de “Osmanlıca Mealli Kur’an-ı Kerim” dağıtılması salonda renkli görüntüler meydana getirdi.