Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından “Şefkatli Sultan Abdülhamid Han ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi” konulu bir konferans düzenlendi.

31 Mart Vakası münasebetiyle Sultan Abdulhamid Han ile Bediüzzaman Said Nursi arasında mevhum bir muhalefet olduğu anlayışını tashih maksadıyla 31 Mart 2018 tarihinde düzenlenen bu konferansta; Sudan Kur’an-ı Kerim ve İslamî İlimler Üniversitesi Diller Fakültesi Dekanı ve Türkçe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmed Fadlullah Uheymer ile Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Faysal Vuran sunumlarını yapmışlardır.

Yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşen konferans, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlamıştır.

Yakın tarihimizin tam anlaşılamayan iki kahramanından bahsedilen konferansta; karanlık kalmış, yanlış anlaşılmış veya kasden yanlış anlatılmış bazı noktalara ışık tutulmuştur.
Aralarında ihtilaf varmış gibi gösterilmeye çalışılan bu iki vatan, millet ve ümmet sevdalısı mümtaz şahsiyeti daha iyi anlama ve anlamlandırma imkânı bulan misafirlerimiz, konferans sonunda memnuniyetlerini sözlü olarak dile getirmişlerdir.

Konferans sonunda Hayrat Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Feridun IŞIKLI tarafından konuşmacılara plaket takdimi yapılmıştır. Konferansa katılanlara çekilişle 10 adet Risale-i Nur Külliyatı hediye edilmiştir.

Yapılan kapanış duasıyla program sona erdirilmiştir.